Sunday, August 20, 2006

Amsterdam


Dato: 03.08.2006 - 07.08.2006

Vi prøver oss igjen på en seilas til Amsterdam dagen etter første forsøk. Det er fortsatt ganske stygt vær, men vinden har gitt seg en god del. Etter 9 timers seilas ankommer vi slusen som tar oss inn i Amsterdams kanaler. Det er kanskje 15 andre båter i slusen og han ene fyren på den største seilbåten oppfører seg slik som folk med altfor store seilbåter gjør, som en drittsekk. Slenger ut kommandoer i hytt og pine og tyner kona si til å sitte å holde en fender mellom båten sin og båten vår. Dessuten tyner han en kar på båten forran oss å holde tauet til vår båt slik at vi ikke skal dunke borti båten til hans. Når slusen er ferdigfylt går startskuddet for rotteracet ut av slusen og de fleste båtene suser forbi det norske ekspedisjonsfartøyet. Når vi endelig kommer til gjestehavnen er den stappfull og vi må legge oss utapå drittsekken med altfor stor båt, noe vi angrer på morgenen etter.

Neste morgen våkner vi av at drittsekken står og hamrer på båten vår mens han skriker "Englishmen!" gjenntatte ganger. Han tror vel at vårt norske flagg er engelsk og har tydeligvis ikke seil så mye rundt om kring som han gir uttrykk for. Han maser på oss og kommanderer oss til flytte skuta vår mens han sier: "Leave this to people who know sailing!". Jeg bare ser rart på han og gidder ikke røre en finger i protest. Har han så peil som han påstår ville han med letthet klart å manøvrere den altfor store båten sin med letthet. Etter mye om og men, frem og tilbake, kommer han seg omsider ut.Etter at fjotten endelig har kommet seg ut spiser vi frokost og begynner å labbe Amsterdam sentrum.

Amsterdam var en gedigen skuffelse. Utelivet med fest of moro eksisterer ikke, de nederlandske myndighetene har heller opprettet "Coffeshops" for å holde ungdommen i sjakk. Alle backpackerene som tråler til byen har bare en tanke i hode og det er å finne nærmeste coffeshop. Ingen under 30 drikker, de røyker bare dop og sitter inne i sine små verdener og stirrer ut i løse luften. Vi hadde egentlig planer om å ta med to heldige backpackere og seile dem til England, men siden det eneste de var interresert i var jointene sine ble det dessverre ikke noe av. Etter to halvhjerta fylleturer og litt byvandring i Amsterdam bestemmer vi oss for å komme oss ut av denne snodige byen

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

halla suckers....

Hadde ikke vært mulig å legge ut et kart med ruten dere seiler på eller noe da... hadde vert fett å se hvor dere seiler. med mine relativt svake karakterer i det sterkt hatete faget O-fag så har jeg ikke filla peiling på hvor dere er, for de jævla franske navnenen sier meg ikke en dritt....

Ellers ha en konge tur videre.

,,,,
Hansa

12:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Heisann!

Jeg husker jeg satt paa cafe med Erlend og Jorgen i fjor og dere snakket om aa dra paa denne turen. Jeg beundrer at dere har virkeliggjort drommen og haaper dere opplever mer enn fortjent alle sammen. Jeg sitter i varmen i New Zealand og skriver, saa jeg beklager mangelen paa de riktige bokstavene :) Hvis dere forviller dere inn paa Tasmansk farvann saa faar dere si ifra. Lykke til!

Hilsen Cecilie

6:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

HAR DERE GÅTT NED, ELLER...?

Ikke oppdateringer på snart to måneder - vil det si at hele prosjektet har gått nedenom og hjem i høst, og at båten enten ligger i tørrdokk eller på havets bunn? Eller.....??????

OPPDATERING OM STATUS SAVNES!

Kul side og enda kulere prosjekt forresten!

4:51 AM  

Post a Comment

<< Home